Ispis

Pravo na pristup informacijamaPravo na pristup informacijama koje posjeduje, raspolaže ili nadzire Društvo Crvenog križa Krapinsko zagorske županije uređeno je Zakonom o pravu na pristup informacijama (NN 25/13).  Zakonom se propisuju i načela prava na pristup, izuzeci od prava na pristup te postupak za ostvarivanje i zaštitu prava na pristup informacijama. Cilj zakona je omogućiti i osigurati informaciju fizičkim i pravnim osobama putem otvorenosti i javnosti djelovanja tijela javne vlasti, sukladno zakonu.

Pravo na informaciju ostvaruje se podnošenjem zahtjeva Društvu Crvenog križa Krapinsko zagorske županije:

-          poštom na adresu: Magistratska 12, 49 000 Krapina

-          putem telefona na broj: 049/371-141

-          na fax broj: 049/371-141

-          elektroničkom poštom na: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.


Obrazac zahtjeva za pristup informacijama Društva Crvenog križa Krapinsko zagorske županije možete skinuti na ovom linku.


Tijelo javne vlasti ima pravo na naknadu stvarnih materijalnih troškova od podnositelja zahtjeva u svezi s pružanjem i dostavom tražene informacije. Visina naknade za pristup informacijama i način naplate naknade propisani su Kriterijima za određivanje visine naknade stvarnih materijalnih troškova i troškova dostave informacije (NN 12/2014) od 24. siječnja 2014. godine. 

IZVIJEŠĆA

Izvješće o provedbi Zakona o pravu na pristup informacijma za 2015. /526 kb, PDF/

Pogodnosti.....

knjizicaPogodnosti

Copyright © 2021 Društvo Crvenog križa Krapinsko-zagorske županije.